"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

петък, 2 февруари 2018 г.

ТИКВЕНО РУЛО 
9 БПВМ

нахут 120гр.                                3 БВ
тиква 420гр.                                3 БВ
какао 2 с.л.                                  1 БВ
вишни 20бр.                                2 БВ 
белтъци 4 бр.                              2 БП
крема сирене 420гр.                   7 БП
орехи 9 бр.                                   9 БМ
3 с.л. кисело мляко, пакетче бакпулвер, щипка сол, 1 ч.л. подправка за тиквен пай или канела, няколко ванилии, 1,5 ч.л. стевия лукс течна в тестото, крема се овкусява допълнително.

Нахута е предварително накиснат във вода за 24 часа. Мери се след накисване. Крема сиренето е домашно, технология за приготвянето има в блога, може да се замести с цедено мляко и извара. Вишните които ползвах са замразени, не ги размразявах преди употреба.
Нахута, заедно с белтъците, какаото и киселото мляко пасирах добре в булета. Тиквата смлях на ситно в чопъра. Смесих ги, прибавих бакпулвера, солта, канелата и стевията, и разстлах върху силиконова хартия за печене, в голямата тава на фурната, Пекох в загряла фурна , на 250 гр, около 20-25 мин.
Докато блата се пече, овкусявам кремата с ванилия и стевия, и я разбивам с миксер, а вишните , както са замразени, прерязвам на четири.
Изпечения блат оставям малко да изстине, но още докато е леко топъл намазвам с крема сиренето, поръсвам с вишните, с натрошените орехи, и навивам на руло. За съжаление, не ми се получава добре рулото, предполагам заради състава на блата, и се напуква, последния път забравих бакпулвера :) 
За мен е по удобно да нарежа рулото на три, така имам три парчета, като всяко е 3 БПВМ, готова закуска за всеки член на семейството, а и така заема по малко място в хладилника, затова го деля на три, и прибирам в хладилника.
Няма вид, но е много вкусно :)

    

Няма коментари:

Публикуване на коментар