ПАЙ СЪС СПАНАК И СИРЕНЕ
12 БПВМ
Блата:
Нахут суров и накиснат 11*1/4ч.ч. 11 БВ
кисело мляко 200гр. 1 БП 1 БВ
белтъци 4 бр. 2 БП
пакетче бакпулвер, равна ч.л. сол
Нахута се мери след накисване. Пасирам го на два пъти, половината с киселото мляко, другата с белтъците. Пасирам го в нутрибулета, защото става много фино.
Плънката:
спанак 400-500гр. и малко лук 1/2 БВ
масло от авокадо 4 ч.л. 12 БМ
яйца 2бр. 2 БП
сирене 280. 7 БП
подправки, моите са: джоджен, черен пипер, червен пипер, лук стар нарязан на ситно стиска, сол на вкус.
Задуших лука и подправките в мазнината за две минуки, и прибавих нарязания спанак. Задуших и него. Оставих да изстине, и прибавих яйцата и сиренето. Разбърках добре.
Разделих сместа за блата на две. Едната половина пекох десет минути на 250 гр. като решетката е в средата на фурната. Извадих, покрих равномерно с плънката, отгоре намазах с останалото тесто и пекох още 20 минути.
Обърнах пая върху плато, и после още един път.
Ето резултата:
Няма коментари:
Публикуване на коментар