"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

четвъртък, 23 март 2017 г.

Пак със спанак

ПАЙ СЪС СПАНАК И СИРЕНЕ
12 БПВМ

Блата:
Нахут суров и накиснат 11*1/4ч.ч.         11 БВ
кисело мляко 200гр.                         1 БП  1 БВ
белтъци 4 бр.                                     2 БП
пакетче бакпулвер, равна ч.л. сол
Нахута се мери след накисване. Пасирам го на два пъти, половината с киселото мляко, другата с белтъците. Пасирам го в нутрибулета, защото става много фино.

Плънката:
спанак 400-500гр. и малко лук        1/2 БВ
масло от авокадо 4 ч.л.                     12 БМ
яйца 2бр.                                             2 БП
сирене 280.                                         7 БП
подправки, моите са: джоджен, черен пипер, червен пипер, лук стар нарязан на ситно стиска, сол на вкус.
Задуших лука и подправките в мазнината за две минуки, и прибавих нарязания спанак. Задуших и него. Оставих да изстине, и прибавих яйцата и сиренето. Разбърках добре.

Разделих сместа за блата на две. Едната половина пекох десет минути на 250 гр. като решетката е в средата на фурната. Извадих, покрих равномерно с плънката, отгоре намазах с останалото тесто и пекох още 20 минути.
Обърнах пая върху плато, и после още един път.   
Ето резултата:






Няма коментари:

Публикуване на коментар