КРЕМ "ЕКЗОТИКА"
12 БПВМ
2 БПВкисело мляко 440гр.
7 БП извара 350гр. по етикет
3 БП желатин 30гр.
2,5 БВ ябълка
3,5 БВ портокал
4 БВ банан
10 БМ чия
5 БМ черен шоколад
Мазнините са увеличени заради желатина.
Разтварям желатина в около 200мл студена вода, и оставям настрани да се набъбне добре.
Плодовете, млякото и изварата пасирам добре в булета, до фина консистенция. Смесвам с чията и смлените какаови зърна, овкусявам с ванилия, и прибавям загретия желатин. Доовкусявам със стевия на вкус.
Изсипвам сместа в подходящ съд, аз ползвам обикновена тавичка, която не заема много място в хладилника. Предварително намазвам дъното и стените тънко с ги, за да се отлепя по-лесно кремчето. Оставям в хладилника да се стяга, охлажда и да се смесват ароматите, до следващия ден. При тези пропорции се получава много приятен екзотичен аромат.
Сладкиша се реже на дванадесет парчета, всяко парче е 1 БПВМ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар