СОЛЕНИ БИСКВИТИ "СИРЕНКИ"
ВСЯКА Е 1 БПВМ
Доза за 12бр.
брашно от нахут 64гр. 4 БВ
брашно от ечемик 56гр. 4 БВ
брашно от овес 56гр. 4 БВ
белтъци 2 бр. 1 БП
сирене 270гр. 6 БП
протеин суроватъчен изолат 40гр. 5 БП
масло от авокадо 4 ч.л. 12 БМ
сусамово семе 5 ч.л. 5 БМ
Удвоявам мазнините на протеина.
Доза за 6бр.
брашно от нахут 32гр. 2 БВ
брашно от ечемик 28гр. 2 БВ
брашно от овес 28гр. 2 БВ
белтъци 1 бр. 1/2БП
сирене 135гр. 3 БП
протеин суроватъчен изолат 20гр. 2и1/2 БП
масло от авокадо 2 ч.л. 6 БМ
сусамово семе 2и1/2 ч.л. 2и1/2 БМ
Удвоявам мазнините на протеина.
Бакпулвер, 1 с.л. оцет, щипка хлебна сода, 3 с.л. препълнени кисело мляко, 1 к.л. сол, единия жълтък от яйцата за намазване на бисквитите. Добре е сиренето да е обезсолено.
Могат да се прибавят подправки по вкус и желание, аз не сложих, защото исках да усетя вкуса, но с всяка подправка ще се получава различен вкус.
Пресявам брашната, сиренето стържа на ренде. Смесвам всички съставки и разбивам с миксер. тегля, деля на колкото броя бисквити правя, пека по 6 в тава. Взимам с лъжица от тестото, тегля си в чинийка, с намокрени с вода ръце оформям топче, слагам в тавата върху хартия за печене. След като запълня тавата, взимам стъклена чаша, и мокрейки дъното й с вода притискам топките в средата за да ги сплескам. Слагам при жълтъка 2-3 с.л. вода за да се маже по-лесно и намазвам бисквитите. За намазването на дванадесет бисквити ми беше достатъчен половин жълтък. Поръсих със сусам и сложих да се пекат. Пекат се в загряла фурна на не повече от 220гр. за около десетина минути. Добре е да се наблюдават, защото бързо прегарят.
Невероятни са когато са топли :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар