"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

вторник, 13 декември 2016 г.

ЗОНОВА ТОРТИЛЯ с ПИЛЕШКО

3 БП 3БМ 2 БВ




Палачинката:
два блока ечемичено брашно, щипка сол, щипка бакпулвер, 2/3ч.л. масло от авокадо, вода около 40мл. Трябва да се получи средна на гъстота кашичка :) Не знам как да го обясня, ще трябва да налучкате :) Ако тестото е по-гъсто, се разстила с помощта на лопатка, ако е по рядко с накланяне на тигана. 
Пека в тиган, който иска може и на фурна.
Питката е много хрупкава, но за съжаление омеква веднага от плънката. Ако я печете предварително, слагайте я върху кухненска хартия, защото овлажнява.



Могат да се изпекат и предния ден, и да се притоплят на тигана когато им дойде времето :)
Плънката:
Пилешко на тиган, с много подправки, смляно с чопър след като поизстине. Т.к. правя три тортили сложих да задуша по два блока и половина пилешко на тортила. За другата половинка настъргах кашкавал. За да ми е по лесно при сглобяването, направо си разпределих в три чинийки пилето и кашкавала



За майонеза пасирах авокадо с няколко лъжици кисело мляко, чесън, сол, черен пипер, горчица


За салца смлях на чопъра малко прясна чушка, домат , сол и магданоз.



Нарязах на слама малко прясно зеле .

Сглобявка:
Пека питка, мажа с авокадото, ръся месото и кашкавала, поливам с две лъжици салца, ръсвам малко зеле и загръщам. 









Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар