"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

четвъртък, 29 декември 2016 г.

БИСКВИТИ С ТИКВА И РОЖКОВИ

12 БР. ВСЯКА Е 1 БВМ


Тиква 400гр.                             4 БВ
петмез от рожкови 2 с.л.          2 БВ
брашно от рожкови 12 гр.        1 БВ
брашно от нахут 80 гр.             5 БВ
орехи 60-70 гр.                          12 БМ
два малки белтъка, които няма да броя, щипка сол, бакпулвер 1 бр. 1 ч.л. препълнена, подправка за тиквен пай, който купувам от iherb, може да се замести с канела.

Тиквата меля с чопъра, орехите режа на едро. Омесвам тесто от всички съставки, като последно слагам брашното. Тегля, деля на 12, оформям топчета в тава, върху хартия за печене. Притискам с пръсти за да сплескам, но не ги правя много тънки. Пекох на силна фурна, около 15-20 минути. 
Втпреки липсата на вид, бисквитите са много вкусни!



Няма коментари:

Публикуване на коментар