БИСКВИТИ С ТИКВА И РОЖКОВИ
12 БР. ВСЯКА Е 1 БВМ
Тиква 400гр. 4 БВ
петмез от рожкови 2 с.л. 2 БВ
брашно от рожкови 12 гр. 1 БВ
брашно от нахут 80 гр. 5 БВ
орехи 60-70 гр. 12 БМ
два малки белтъка, които няма да броя, щипка сол, бакпулвер 1 бр. 1 ч.л. препълнена, подправка за тиквен пай, който купувам от iherb, може да се замести с канела.
Тиквата меля с чопъра, орехите режа на едро. Омесвам тесто от всички съставки, като последно слагам брашното. Тегля, деля на 12, оформям топчета в тава, върху хартия за печене. Притискам с пръсти за да сплескам, но не ги правя много тънки. Пекох на силна фурна, около 15-20 минути.
Втпреки липсата на вид, бисквитите са много вкусни!
Няма коментари:
Публикуване на коментар