КОЛЕДНИ БИСКВИТИ С ТИКВА
12 БР. ВСЯКА Е 1 БВМ
за баланс си хапнете протеин
тиква 300гр 3 БВ
петмез 3 с.л. 3 БВ
брашно от нахут 96 гр. 6 БВ
орехи 70 гр. 12 БМ
бакпулвер 1 бр, подправка за тиквен пай 1 ч.л.
ако нямате такава, става и само с канела или подправки по ваш вкус
Тиквата смелих на ситно с чопъра, смесих я с другите съставки и омесих добре. Претеглих, разделих на 12 , и оформих 12 топчета, като ги слагах веднага в тава с хартия за печене. Трябва да се мокрят ръцете с вода, защото тестото лепне. Притиснах всяко топче с пръсти за да оформя тънки бисквити. Пекох ги на 220 гр. за около 20 минути. Станаха много нежни, но леко хрупкави. Страхотна рецепта, която взаимствах от моята приятелка Маня :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар