ПИТКА ЗА САНДВИЧ ИЛИ ХАМБУРГЕР
Разбърках в купа смес от овесено, ечемичено и нахутено брашно, като сложих по три блока от всяко. Прибавих три супени лъжици кисело мляко, малко сол и бакпулвер. Вода сложих на око, да стане като гъсто кексово тесто. Оставих да втасва около час. Разпределих в три квадратни, малки алуминиеви формички, намазани с капка масло от авокадо, и пекох двадесет минути на силна фурна.
Готовите хлебчета извадих от формичките върху кухненска хартия, изчаках една минута да изстинат, и почнах да оформям. Първо с върха на ножче оформих кръг, после по него отрязах калпачето. С лъжица издълбах средата. Без средата питката стана два блока.
От тук вече всеки може да включи фантазията си, и да напълни питката с плънка по свой вкус.
По-долу на снимките, са моите първи проби :) Смятах да ги напълня с консерва риба тон, но когато опитах рибата се отказах, защото ми беше неприятна на вкус, затова изпържих едно яйце с един белтък и половин блок синьо сирене, и напълних хлебчето. Следващия път ще ги направя с печено филе, кашкавал и кисели краставички, като мисля да препека малко питката, за да е по хрупкава.
Искам да наблегна, че питките трябва да се издълбаят докато са топли!
Няма коментари:
Публикуване на коментар