КАВЪРМА С ПРАЗ ЛУК
9 БПВМ
Месо 270гр. 9 БП
Праз лук 600гр. 6 БВ
Домати 180гр. 3/4 БВ
Пипер 60гр. 1/4 БВ
Гъби 400гр. 1и1/2 БВ
Морков 40гр. 1/2 БВ
Масло от авокадо 3 ч.л. 3 БМ
сол, черен пипер, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз
Месото се запържва до побеляване в тенджера под налягане, прибавят се подправките, доматите, чушките и моркова. Бъркат се няколко минути за да се позапържи червения пипер, прибавя се праза, нарязан на колелца, долива се малко бульон и тенджерата се затваря. След завиране отнема около 45 минути на слаб огън да се сготви месото ако е свинско. Пилешкото става по-бързо. След отваряне на тенджерата прибавям магданоза. Гъбите които ползвах са манатарки консервирани, ако пресните ви изглеждат много, заместете част от тях с морков.
Няма коментари:
Публикуване на коментар