"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

петък, 18 ноември 2016 г.

КАВЪРМА С ПРАЗ ЛУК

9 БПВМ


Месо 270гр.                          9 БП
Праз лук 600гр.                    6 БВ
Домати 180гр.                       3/4 БВ
Пипер 60гр.                           1/4 БВ
Гъби 400гр.                            1и1/2 БВ
Морков 40гр.                         1/2 БВ
Масло от авокадо 3 ч.л.        3 БМ
сол, черен пипер, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз

Месото се запържва до побеляване в тенджера под налягане, прибавят се подправките, доматите, чушките и моркова. Бъркат се няколко минути за да се позапържи червения пипер, прибавя се праза, нарязан на колелца, долива се малко бульон и тенджерата се затваря. След завиране отнема около 45 минути на слаб огън да се сготви месото ако е свинско. Пилешкото става по-бързо. След отваряне на тенджерата прибавям магданоза. Гъбите които ползвах са манатарки консервирани, ако пресните ви изглеждат много, заместете част от тях с морков.



Няма коментари:

Публикуване на коментар