ПАНИРАНИ МИДИ
Направих два вида
Вариант 1 - 3 БПМ
За първия, взех 105гр. сварени миди, един белтък, който не разбивам, и ги смесих и овкусих с малко сол и черен пипер. Загрях добре тиган и го намазах с чаена лъжичка мазнина. Изсипах мидите в средата, леко сплесках с лъжицата. Получи се нещо като омлет. Обърнах с лопатка да се изпече и от другата страна.
Вариант 2 - 3 БПМ 1/2 БВ
миди 105гр, белтък 1бр, овесени трици 7 гр. или половин блок брашно по избор, подправки.
Разбърках и сложих да се пекат в намасления тиган. Този път се разтрошиха, но пак се пекат лесно и бързо.
Няма коментари:
Публикуване на коментар