"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

сряда, 11 януари 2017 г.

НАХУТ С ДОМАТЕН СОС
ТОВА ЯСТИЕ СЕ ГОТВИ НА ОКО ;)

Накисвам нахут докато набъбне, и го сварявам с малко лук за аромат. Нарязвам на ситно малка глава лук, и го задушавам с малко от водата, в която се е варил нахута и много подправки. Добавям домати консерва, още малко от нахутената вода и оставям да поври. Прибавям, нахута , да поври и той с доматите няколко минути и готово :)
Това ястие меря с мерителна чаша от 3/4 размер - 1 БВ.  Правя го гъсто, и колкото от доматите влезе в чашата, толкова. Понякога добавям малко сос без да броя, или намалям от третия въглехидрат малко.
Тази вечер ще сервирам два блока ( 1/2 ч.ч.) нахут - 2 БВ, салата зеле с моркови 1 БВ и пилешко на тиган 3 блока (25гр. за БП в готов вид) Нахута е много удобен, когато искате да хапнете по-голяма салата, допълва трите блока, без много да вдига грамажа. 
Ако остане сос без нахут, или ще сложа на всеки по малко без да го броя, или ще прибавя още нахут.




Няма коментари:

Публикуване на коментар