"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

неделя, 29 януари 2017 г.

ПАНИРАНИ ФИЛИЙКИ С ПЛОДОВО СЛАДКО 

3 БПВМ

Този начин на паниране, е наследство от баба ми, за който майка ми се сети днес. Допада ми, че с едно яйце могат да се панират повече порции, т.к. си ограничавам жълтъците, но закуската все пак си е доста червена, затова си правим филийки рядко.   
За панировката приготвям смес от
яйце 1бр
прясно мляко 2-3 с.л.
брашно 1 блок ( по избор )
щипка сол
Разбивам добре съставките, и използвам тази смес да потопя и панирам филийките. Достатъчна е да панирам филийки за трима, че и остава.
За една порция взимам зонов хляб блок и половина, от моя това е 45гр. филийки ,днес имах хляб, направен само от нахутено брашно. В блога си имам рецепта. Внимателно потапям филийките ( за да не се разтрошат, защото е доста крехък ) и пека в не залепващ тиган, като само го мазвам с четката с мазнина (обикновено ползвам масло от авокадо или гхи )
Сладко си правя през лятото от сини сливи и праскови , също имам рецепта в етикет зимнина, а когато нямам, взимам няколко блока замразени плодове, варя ги в тигана с няколко с.л. вода, малко колкото да променят вкуса си, и сладкото е готово. За порция филийки слагам блок сладко и 1 ч.л. агаве.
Остава само да се добалансира закуската с три блока протеини и мазнини по избор.
Яйцето и брашното от панировката, си позволявам да не броя, взаимно се балансират, но имайте предвид че увеличават трите блока с 1/3 БВП :) На снимката сладкото е от едни забравени и доста поувяхнали портокали, излезе 35гр. за блок, малко, но според мен, заедно с агавето, напълно достатъчно, и много приятно на вкус. Не съм обезципявала портокалите, просто ги нарязах на парчета и посварих.







Няма коментари:

Публикуване на коментар