"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

събота, 14 януари 2017 г.

ПАЛАЧИНКА
2 БП 1БВ 3 БМ
ЗА ДА СТАНЕ 3 БПВМ, ОТДЕЛНО ДОБАВЯМ ЕДИН ПРОТЕИН, И ДВА ВЪГЛЕХИДРАТА

Рецепти за зонови палачинки има много, с един блок брашно или с два, с белтъци, със сирене или пък с извара. На мен ми допада най много тази рецепта, брашното е само един блок, което ми дава повече възможности за пълнежа, а със сирене ми харесва повече , отколкото с извара, която по-принцип не обичам много, но ям по задължение :) 

брашно от нахут 16гр.              1 БВ
белтъци 2 бр.                             1 БП
сирене 40гр.                               1 БП
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. масло от авокадо             3 БМ
щипка сол, щипка бакпулвер, ванилия

Маслото е за намазване на тигана. Разбивам съставките с миксер и пека на нагорещен тиган, с незалепващо покритие. Намалям котлона , след като изсипя и разнеса сместа, за да има възможност да се изпече без да прегори, и обръщам с широка плоска решетъчна лъжица. Често разделям сместа на две, за да получа две тънки палачинки. Ако ви залепва , значи не ви е хубав тигана :))
За гарниране на палачинката, разбърквам блок и половина домашно сладко, приготвено без захар, с половин блок сироп от агаве - 1 ч.л. така палачинката става 3 БВ, и си хапвам отделно блок месо или друг протеин, за да я докарам до общо 3 БПВМ.
Ако нямате домашно зоново сладко, можете да си направите на момента. Взимате някакъв плод, може и замразен, мерите колко блока ви трябват, режете или стържете и сварявате в тигана, с няколко супени лъжици вода. Навсякъде се продават замразени плодове, ако нямате направена зимнинка :)





  

Няма коментари:

Публикуване на коментар