ПАЛАЧИНКА
2 БП 1БВ 3 БМ
ЗА ДА СТАНЕ 3 БПВМ, ОТДЕЛНО ДОБАВЯМ ЕДИН ПРОТЕИН, И ДВА ВЪГЛЕХИДРАТА
2 БП 1БВ 3 БМ
ЗА ДА СТАНЕ 3 БПВМ, ОТДЕЛНО ДОБАВЯМ ЕДИН ПРОТЕИН, И ДВА ВЪГЛЕХИДРАТА
Рецепти за зонови палачинки има много, с един блок брашно или с два, с белтъци, със сирене или пък с извара. На мен ми допада най много тази рецепта, брашното е само един блок, което ми дава повече възможности за пълнежа, а със сирене ми харесва повече , отколкото с извара, която по-принцип не обичам много, но ям по задължение :)
брашно от нахут 16гр. 1 БВ
белтъци 2 бр. 1 БП
сирене 40гр. 1 БП
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. масло от авокадо 3 БМ
щипка сол, щипка бакпулвер, ванилия
Маслото е за намазване на тигана. Разбивам съставките с миксер и пека на нагорещен тиган, с незалепващо покритие. Намалям котлона , след като изсипя и разнеса сместа, за да има възможност да се изпече без да прегори, и обръщам с широка плоска решетъчна лъжица. Често разделям сместа на две, за да получа две тънки палачинки. Ако ви залепва , значи не ви е хубав тигана :))
За гарниране на палачинката, разбърквам блок и половина домашно сладко, приготвено без захар, с половин блок сироп от агаве - 1 ч.л. така палачинката става 3 БВ, и си хапвам отделно блок месо или друг протеин, за да я докарам до общо 3 БПВМ.
Ако нямате домашно зоново сладко, можете да си направите на момента. Взимате някакъв плод, може и замразен, мерите колко блока ви трябват, режете или стържете и сварявате в тигана, с няколко супени лъжици вода. Навсякъде се продават замразени плодове, ако нямате направена зимнинка :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар