МЪРЗЕЛИВ ШНИЦЕЛ ОТ КАРФИОЛ И КАЙМА
4 порции, всяка е 3 БП 1 БВ
карфиол на пара 400гр. 1 БВ
нахут суров накиснат 120гр. 3 БВ
кайма 270гр. 9 БП
кашкавал 60гр. 2 БП
белтъци 2бр. 1 БП
сол и подправки на вкус
Нахута е сух , накиснат във вода за 24 часа, може да бъде заменен с овесени трици, които е добре също да се понакиснат в малко прясно или кисело мляко, а може и във вода.
Карфиола ми беше на пара, но не специално, просто такъв имах в хладилника , и се чудех как да го оползотворя, мисля, че би се получило и със суров, ще опитам някой път. Ако е суров, пих го смляла, посолила и отцедила. Този само смлях с чопъра, и отцедих доколкото можах. Нахута смлях с белтъците в нутрибулета.
Смесих всички съставки, овкусих със сол, чубрица, индийско орехче, малко лют червен пипер, и разстелих каймата в тавичка. Пекох на 250гр. на най-долния ред, двадесет минути, после запекох на грила за няколко минутки.
Разрязах на парчета и претеглих всички заедно за да получа общо тегло. Деля на четири, за да получа четири порции, всяка е 3 БП 1 БВ , балансирам всяка порция с два блока въглехидрат и три блока мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар