ТИКВЕНИ ГОФРЕТИ
ДОЗАТА Е ЗА ТРИ ПОРЦИИ ОТ ДВЕ ГОФРЕТИ, ВСЯКА ПОРЦИЯ Е 1 БПВМ
сурова тиква 140гр. 1БВ
нахут суров накиснат 80гр. 2 БВ
белтъци 4бр. 2БП
цедено мляко 65гр. 1 БП
лешников тахан 1ч.л. 2 БМ
другите мазнини са от намазването на формичките с мазнина
малко бакпулвер, канела на върха на лъжичката, щипка сол, 1 ч.л. какао, за да го балансирам сложих малко повече цедено мляко, стевия малко повече от половин чаена лъжичка, гхи за намазване на формите
За да не мъча булета, първо разбих тиквата с белтъците, после добавих нахута и до разбих фино. Прехвърлих в купа и добавих останалите съставки. Разбих с миксер. Претеглих сместа и разделих на три.
След като тостера загря добре, взимам порция, и с лъжица сипвам в средата на всяка форма половината смес, и затварям тостера. Не трябва да се отваря докато не се изпекат добре. Моя тостер ги пече за осем минути.
Получиха се страхотни, хрупкави, вкусни и много ароматни.
Няма коментари:
Публикуване на коментар