"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

събота, 14 април 2018 г.

ТИКВЕНИК
40 БВ


тиква 1120гр.                           8 БВ
кори за баница 8 листа          32БВ
9 ч.л. гхи/претопено масло    27 БМ 
орехи 13бр.                              13 БМ
стевия, канела, лимонов сок, щипка сол

Корите които ползвах са лидълски, марката Родна стряха, една кора излезе 60гр. 4 БВ. 
Тиквата се смелих с чопъра и запържих с малко масло в тенджерка малко да поомекне. Овкусих с канела и стевия, лимонов сок и щипка сол. Аз всъщност не ползвам канела, а една подправка от херба за тиквен пай, много ми допада, ще сложа снимка по надолу.
Орехите прерязвам и смесвам с тиквата.
Претеглям задушената тиква, деля на осем, в купичка си претеглям колкото ми е една доза за една кора. Всяка кора мазвам с гхи, поръсвам с тиква и завивам на руло. Редя в тавата, тавата също е намаслена. За да не се увлека с маслото, също го премервам и отделям в купичка. Пека тиквеника до готовност. Готовия тиквеник изчаквам да изстине, претеглям и деля на вложените блокове, т.е. на 40. Два пъти го правя, все излиза по 40гр. за БВ. 
Доста е голяма дозата, и мисля че е по удачно да се прави половин доза.







            

Няма коментари:

Публикуване на коментар