късно лято
първото пожълтяло листо
ми заприлича на пеперуда
Николина Рачева
ДОМАТИ ЯХНИЯ
9БВМ
3 БВ пресни домати 1020гр.
5 БВ лук стар 600гр.
2 БВ брашно 30 гр.
10 БМ зехтин 9 ч.л. и 1/3
сол, черен пипер, две скилидки чесън, гьозъм, риган или чубрица, чашка домашен пилешки бульон, връзка пресен магданоз
сол, черен пипер, две скилидки чесън, гьозъм, риган или чубрица, чашка домашен пилешки бульон, връзка пресен магданоз
Задушава се лука с брашното, мазнината малко сол и подправките, за няколко минути, и се прибавя бульона, задушава се за още 2-3 минути, и се прибавят доматите и дръжките на магданоза. Ястието се оставя да къкри до готовност.
Готвя това ястие и в мултикукъра си.
Готовото ястие се претегля и дели на десет. Получения резултат е 1 порция от 1 БПВМ.
Готовото ястие се претегля и дели на десет. Получения резултат е 1 порция от 1 БПВМ.
Няма коментари:
Публикуване на коментар