ХРУПКИ
6БР, ВСЯКА Е 1БВ
240гр. накиснат суров нахут 6 БВ
белтък 1бр, бакпулвер, 1 к.л. сол, подправки по желание, моята днес беше самардала.
Пасирам нахута заедно с белтъка с пасатор, разбърквам с подправките и солта , и разделям на шест топки. В голямата тава на печката, върху хартия за печене, разстелих всяка топка на възможно най-тънко, с мокри ръце. Пекох на загрята фурна, на 250гр. за около 15 минути.
Нямат вид, но станаха много хрупкави и вкусни, малко наподобяват на царевичен чипс.
След като престояха, станаха доста твърди, ползвах ги за крутони към супички.
Балансирайте всяка с блок протеин и блок мазнина :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар