"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

понеделник, 27 март 2017 г.

СОЛЕНКИ "ОЗОНКА"
12 БПВМ

Нахут суров накиснат 11*1/4ч.ч.            11 БВ
кисело мляко 200гр.                          1 БП 1 БВ
белтъци 3бр.                                1и1/2 БП
сирене 380гр.                               9и1/2 БП
гхи 4ч.л.                                       12 БМ
бакпулвер, щипка сол, малко сусам за декор :)

Нахута се мери след накисване във вода, добре набъбнал. Седем чашки смлях с киселото мляко в булета, другите пет с белтъците, като не го пасирах фино, а го оставих леко зърнест.
Прибавих солта и бакпулвера, натрошеното и обезсолено сирене, и разбърках добре. Претеглих сместа и разделих на дванадесет. В тавата на фурната, върху хартия за печене, оформих дванадесет топки. Поръсих всяка с щипка сусам, който не броя, защото е много малко. Пекох в загрята на 250гр. фурна, за около двадесет минути. 
Соленките са разкошни, ако почерпите някого, никога няма да познае че са от нахут, имат вкус на печиво от бяло брашно.









Няма коментари:

Публикуване на коментар