"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

четвъртък, 3 ноември 2016 г.

ПЕЧЕНО ПИЛЕ  "Озонка"

Купуваме си едно хубаво и голямо пиле, и му махам кожата. Махам и трътката и горната част на крилцето (без бутчето) , защото там не успявам да махна кожичката. Разделям пилето на две половини. Разбърквам си в купичка подправки - сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и овалвам добре половинките. Понеже моите пликове са малки, слагам половинките в два плика, като пускам във всяка и по половин глава стар лук, дафинов лист, и клонче розмарин, понякога и скилидка чесън. Затварям и пека.
Последния път обезкостих пилето, накъсах месото в купа и прибавих няколко лъжици от соса, който се събира в торбичките. Може да се доосоли ако има нужда. Така си спестявам цапане на ръцете и съдове, а и е удобно за хапване на всички в къщи. Страхотно е с гарнитура или върху салата.
Не изхвърлям соса! Пълня си формички за лед и го замразявам, той е концентриран, и едно-две кубчета са страхотна подправка за супи и ястия когато нямате под ръка бульон.







Няма коментари:

Публикуване на коментар