ЗОНОВ ХЛЯБ "ОЗОНКА"
24 БВ
Брашно от нахут 192гр. 12 БВ
Брашно от ечемик 168гр. 12 БВ
белтъци 3бр.
кисело мляко 200гр
бакпулвер, сол, вода 50-80мл
Белтъците и киселото мляко не броя, техните блокове, разпределини на 24, могат да се пренебрегнат.
Омесихме лепкаво тесто, намазахме дъното на тенджерка с керамично покритие с масло от авокадо, и поръсихме с малко брашно от нахут. Прехвърлихме тестото и пекохме на 250гр. около 25 минути. Не трябва веднага да се вади, нека пообиколи нивичката :)
Тенджерката е малка, с около 17см. дъно.
Тенджерката е малка, с около 17см. дъно.
Няма да си кривя душата, и честно ще си призная, че понякога изпитвах носталгия по филийките хляб :) Не по хлебните мъфини, или разните други печива, а конкретно по филийките, които можеш да поръсиш със зехтинче и самардала, да панираш, или да направиш сандвич, който да има вид на истински сандвич :) Този хляб го направи майка ми, която явно е имала същата носталгия :)
Все пак, искам да ви напомня, че дори и зонов, хляба си е хляб - храна с висок гликемичен товар :) Трябва да се внимава когато се хапва. Същото е вярно за всички зонови печива. Човек лесно се увлича, защото са лесни за приготвяне, а и много вкусни, но прекалената им консумация може да ви извади от прекрасното състояние на духа и тялото, наречено Зоната :) Казвам го от личен опит :) колкото повече тестяно ям, толкова повече ми се увеличава глада за сладко, и съм склонна да кръшна на страни. Прислушвайки се към тялото си, аз съм намерила своята златна среда - до два блока печива на ден , намерете и вие своята, защото както казва Бари Сиърс, (моя гуру), зоната е една за всички, но всеки трябва да направи своята фина настройка, защото всеки организъм реагира по различен начин на инсулина и въглехидратите :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар