"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

четвъртък, 10 ноември 2016 г.

ЗОНОВ ХЛЯБ "ОЗОНКА"

24 БВ


Брашно от нахут 192гр.                      12 БВ
Брашно от ечемик 168гр.                    12 БВ
белтъци 3бр.
кисело мляко 200гр
бакпулвер, сол, вода 50-80мл

Белтъците и киселото мляко не броя, техните блокове, разпределини на 24, могат да се пренебрегнат.
Омесихме лепкаво тесто, намазахме дъното на тенджерка с керамично покритие с масло от авокадо, и поръсихме с малко брашно от нахут. Прехвърлихме тестото и пекохме на 250гр. около 25 минути. Не трябва веднага да се вади, нека пообиколи нивичката :)
Тенджерката е малка, с около 17см. дъно.



  

Няма да си кривя душата, и честно ще си призная, че понякога изпитвах носталгия по филийките хляб :) Не по хлебните мъфини, или разните други печива, а конкретно по филийките, които можеш да поръсиш със зехтинче и самардала, да панираш, или да направиш сандвич, който да има вид на истински сандвич :) Този хляб го направи майка ми, която явно е имала същата носталгия :)
Все пак, искам да ви напомня, че дори и зонов, хляба си е хляб - храна с висок гликемичен товар :) Трябва да се внимава когато се хапва. Същото е вярно за всички зонови печива. Човек лесно се увлича, защото са лесни за приготвяне, а и много вкусни, но прекалената им консумация може да ви извади от прекрасното състояние на духа и тялото, наречено Зоната :) Казвам го от личен опит :) колкото повече тестяно ям, толкова повече ми се увеличава глада за сладко, и съм склонна да кръшна на страни. Прислушвайки се към тялото си, аз съм намерила своята златна среда - до два блока печива на ден , намерете и вие своята, защото както казва Бари Сиърс, (моя гуру), зоната е една за всички, но всеки трябва да направи своята фина настройка, защото всеки организъм реагира по различен начин на инсулина и въглехидратите :)      

Няма коментари:

Публикуване на коментар