ОМЛЕТ С ЯБЪЛКИ "СВЕТЛА"
Омлета се приготвя от нарязани на кубчета ябълки и яйчени белтъци. Принципа е такъв - на всеки сто грама ябълка, слагате два белтъка и един орех. Така можете да го направите колкото блока искате. Приготвяла съм го три блока, изпекох го в намазан с мазнина тиган, като след като се изпече от едната страна, с помощта на капак обърнах да се изпече и от другата, но днес реших да пробвам да го изпека в тава, като направя и повече блокове, за да може да остане, и да го пробвам студен.
Ето и рецептата - Омлет с ябълки 8 БПВМ
ябълки 4 бр. средни - 800гр. 8 БВ
белтъци 16 бр. 8 БП
орехи смлени 8 бр, 8 БМ
Нарязах ябълките на кубчета, не е нужно да са много малки, и прибавих към белтъците. Овкусих с 1 к.л. стевия, 4 ванилии, и поръсих малко подправка за тиквеник, която освен канела има и други подправки, купила съм я от Iherb, ако нямате нещо подобно, канела е достатъчно. Разбърках леко, не разбивайте белтъците, и изсипах в намаслена тава. Пекох на 250 гр. за около 20 минути. Следях го да не го препека, с натискане на пръсти се определя добре, трябва да пружинира.
Много приятен десерт, който беше дори по-вкусен когато изстина!
Благодаря на Светла за тази страхотна рецепта :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар