"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

сряда, 9 ноември 2016 г.

ОМЛЕТ С ЯБЪЛКИ "СВЕТЛА"

Омлета се приготвя от нарязани на кубчета ябълки и яйчени белтъци. Принципа е такъв - на всеки сто грама ябълка, слагате два белтъка и един орех. Така можете да го направите колкото блока искате. Приготвяла съм го три блока, изпекох го в намазан с мазнина тиган, като след като се изпече от едната страна, с помощта на капак обърнах да се изпече и от другата, но днес реших да пробвам да го изпека в тава, като направя и повече блокове, за да може да остане, и да го пробвам студен. 
Ето и рецептата - Омлет с ябълки 8 БПВМ

ябълки 4 бр. средни - 800гр.                 8 БВ
белтъци 16 бр.                                         8 БП
орехи смлени 8 бр,                                 8 БМ

Нарязах ябълките на кубчета, не е нужно да са много малки, и прибавих към белтъците. Овкусих с 1 к.л. стевия, 4 ванилии, и поръсих малко подправка за тиквеник, която освен канела има и други подправки, купила съм я от Iherb, ако нямате нещо подобно, канела е достатъчно. Разбърках леко, не разбивайте белтъците, и изсипах в намаслена тава. Пекох на 250 гр. за около 20 минути. Следях го да не го препека, с натискане на пръсти се определя добре, трябва да пружинира. 
Много приятен десерт, който беше дори по-вкусен когато изстина!
Благодаря на Светла за тази страхотна рецепта :) 

   
   


Няма коментари:

Публикуване на коментар