ЗИМЕН КЕКС
12 БВ
2 БВ Тиква
2 БВ Ябълка
2 БВ Сини сливи
6 БВ Брашно по избор
12 БМ сусамов тахан 6 с.л.
Кисело мляко няколко лъжици, белтъци/яйца 2 БП, не броя.
Щипка сол, стевия лукс течна 1и1/2с.л. или еритритол 2 мерителни лъжички, половин лимон на сок, ванилия 4-5 бр, канела или коледна подправка за тиквен пай, 1 чл какао.
Кисело мляко няколко лъжици, белтъци/яйца 2 БП, не броя.
Щипка сол, стевия лукс течна 1и1/2с.л. или еритритол 2 мерителни лъжички, половин лимон на сок, ванилия 4-5 бр, канела или коледна подправка за тиквен пай, 1 чл какао.
Моите сливи са замразени, но сушени също са добър вариант.
Тиквата, сливите и ябълката режа на чопър. Пека на 180гр. до готовност.
Тиквата, сливите и ябълката режа на чопър. Пека на 180гр. до готовност.
Тегля тавата преди да започна да приготвям сладкиша, така мога да го претегля след изпичане.
Деля на 18, всяко парче е 1 БВ.
Често сервирам с блок скир.
Няма коментари:
Публикуване на коментар