"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

събота, 12 ноември 2016 г.

"ВЪЗБУЖДАЩО РОЗОВА КОЛЕДА"

16 ПАРЧЕТА, ВСЯКО Е 1 БПВМ


Блатовете:
Какао 4 с.л.                           2 БВ
Ябълка настъргана 400гр.   4 БВ
Брашно от нахут 64гр.         4 БВ
Петмез от рожкови 26гр.по етикет          2 БВ  
Белтъци 8 бр.                         4 БП
протеин на прах 64 гр.          8 БП
тахан 10 с.л.                          20 БМ (удвоявам заради протеина)
кисело мляко 200гр. (не го броя)
стевия лукс течна 1 к.л. щипка сол, 5 ванилии, бакпулвер 1бр.

Това е сместа ми за брауните.
Пресявам брашното, какаото и протеина. Прибавям бакпулвера, солта и ванилиите, разбърквам, прибавям киселото мляко, петмеза, разбитите белтъци и другите съставки и разбивам с миксер. Деля сместа на две, и пека два блата във форма за торта, върху хартия за печене, на 220гр. до готовност. При мен отне около 25 минути.

Крема:
Ягоди 560гр.               4 БВ
Цедено мляко              4 БП
Ягодите (в случая замразени) варя в тиган на сладко. Сложих ги замразени и се отдели разкошен сос, от когото отделих 14 с.л. за напояване на блатовете. След като ягодите се посвариха, варя ги до степен да ми харесат на вкус, ги пасирах в нутрибулета, и ги прибавих към разбитото с миксер цедено мляко. Разбърках пак с миксера и овкусих със стевия.

Тортата:
Сложих единия блат в плато, надупчих го леко с вилица, и сиропирах малко с половината сос от ягодите. Намазах го с половината крем, сложих другия отгоре, надупчих и сиропирах с останалата част от соса. Намазах крема и поръсих с орехи за разкош. Украсих със звездички от захарна хартия (купих ги от Лидъл преди година-две)















Няма коментари:

Публикуване на коментар