КАРФИОЛ ЯХНИЯ
7 БВМ
Лук 130гр. 1БВ
Праз 100гр. 1 БВ
Пипер пресен 120гр. 1/2 БВ
Домати 720гр. 3 БВ
Карфиол 450гр. 1и1/2 БВ
Масло от авокадо 2ч.л. и малко 7 БМ
Домашен пилешки бульон 4 кубчета
Подправки - сол, черен пипер, чубрица, гьозъм, мащерка, черен пипер.
Задуших лука, праза и чушките , заедно с подправките, в маслото от авокадо, като добавих и няколко кубчета пилешки бульон. След като зеленчуците поомекнаха, прибавих смлените домати. Оставих да къкрят на котлона, и през това време си почистих и накъсах на розички карфиола. Прибавих го, и готвих до готовност. Поръсих със ситно нарязан магданоз.
По принцип избягвам да готвя с мазнина, защото предпочитам да си я хапна под формата на ядки или маслини, но това ястие определено става по-вкусно с малко мазнинка. Маслото от авокадо може да бъде заменено с мазнина по ваш избор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар