"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

вторник, 8 ноември 2016 г.

КАРФИОЛ ЯХНИЯ

7 БВМ


Лук 130гр.                                       1БВ
Праз 100гр.                                      1 БВ
Пипер пресен 120гр.                       1/2 БВ
Домати 720гр.                                  3 БВ
Карфиол 450гр.                                1и1/2 БВ
Масло от авокадо 2ч.л. и малко      7 БМ  
Домашен пилешки бульон  4 кубчета            
Подправки - сол, черен пипер, чубрица, гьозъм, мащерка, черен пипер.

Задуших лука, праза и чушките , заедно с подправките, в маслото от авокадо, като добавих и няколко кубчета пилешки бульон. След като зеленчуците поомекнаха, прибавих смлените домати. Оставих да къкрят на котлона, и през това време си почистих и накъсах на розички карфиола. Прибавих го, и готвих до готовност. Поръсих със ситно нарязан магданоз.
По принцип избягвам да готвя с мазнина, защото предпочитам да си я хапна под формата на ядки или маслини, но това ястие определено става по-вкусно с малко мазнинка. Маслото от авокадо може да бъде заменено с мазнина по ваш избор. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар