ЛЕПКАВ МУС
Ще изложа два вида "мус" със сладко от сини сливи и със печени дюли, но предполагам че ще бъде вкусно и със други плодове. Протеина в рецептите може да се замени с извара или цедено кисело мляко, вкуса със сигурност ще се промени, но така всеки път можете да имате различни десерти от един и същи плод.
ЛЕПКАВ МУС СЪС СЛАДКО ОТ СИНИ СЛИВИ
Сладкото го направи майка ми лятото, като изпече сини сливи във фурната в тавичка, после ги затвори в буркани и ги вари пет минути. Не сме слагали стевия или друг подсладител, само малко лимонтозу. 1 с.л. е 1 БВ
5и1/2 с.л. сладко от сини сливи 5и1/2 БВ
1 с.л. какао 1/2 БВ
протеин 50гр. 6 БП
фъстъчен тахан 6 ч.л. 12 БМ
при нужда добавете малко вода
Какаото минавам през сито, смесвам го с протеина, отделно смесвам тахана и сладкото, и чак тогава ги смесвам. Подсладих сладкото с няколко капки стевия. Бъркам добре с лъжица и разпределям в купички. От тази смес се получават 6 БПВМ
ЛЕПКАВ МУС С ПЕЧЕНА ДЮЛЯ
печена дюля 450гр. 9В
какао 2 с.л. 1В
протеин на прах 80гр. 10П
сусамов тахан 10с.л. 20М (удвоява се заради птотеина)
Изпекох три дюли, един блок печена дюля ми излезе 50гр. (сурова е 70гр.)
пасирах 450гр. от печените дюли, към нея прибавих 10 с.л. сусамов тахан, 2 с.л. какао, 80 гр. суроватъчен протеин изолат и две с.л. какао. Разбърках добре и разпределих в пет купички - всяка е 2 БПВМ.
Дюлите могат да се подсладят с няколко капки стевия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар