"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

четвъртък, 27 октомври 2016 г.

ЛЕПКАВ МУС


Ще изложа два вида "мус" със сладко от сини сливи и със печени дюли, но предполагам че ще бъде вкусно и със други плодове. Протеина в рецептите може да се замени с извара или цедено кисело мляко, вкуса със сигурност ще се промени, но така всеки път можете да имате различни десерти от един и същи плод.

ЛЕПКАВ МУС СЪС СЛАДКО ОТ СИНИ СЛИВИ

Сладкото го направи майка ми лятото, като изпече сини сливи във фурната в тавичка, после ги затвори в буркани и ги вари пет минути. Не сме слагали стевия или друг подсладител, само малко лимонтозу. 1 с.л. е 1 БВ

5и1/2 с.л. сладко от сини сливи        5и1/2 БВ
1 с.л. какао                                               1/2 БВ
протеин 50гр.                                              6 БП
фъстъчен тахан 6 ч.л.                               12 БМ
при нужда добавете малко вода 

Какаото минавам през сито, смесвам го с протеина, отделно смесвам тахана и сладкото, и чак тогава ги смесвам. Подсладих сладкото с няколко капки стевия. Бъркам добре с лъжица и разпределям в купички. От тази смес се получават 6 БПВМ

ЛЕПКАВ МУС С ПЕЧЕНА ДЮЛЯ

печена дюля 450гр.            9В
какао 2 с.л.                          1В
протеин на прах 80гр.        10П
сусамов тахан 10с.л.           20М (удвоява се заради птотеина)
  Изпекох три дюли, един блок печена дюля ми излезе 50гр. (сурова е 70гр.)
пасирах 450гр. от печените дюли, към нея прибавих 10 с.л. сусамов тахан, 2 с.л. какао, 80 гр. суроватъчен протеин изолат и две с.л. какао. Разбърках добре и разпределих в пет купички - всяка е 2 БПВМ.
Дюлите могат да се подсладят с няколко капки стевия.




Няма коментари:

Публикуване на коментар