"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

петък, 21 октомври 2016 г.

ПИЛЕШКА СУПА


Понеже имам кученце, много често варя пилешки фенери през зимата. Отделям кожата и ако има останали дреболии и ги изхвърлям, а фенерите ги варя с няколко кръга лук и чушка, дафинов лист, розмарин, дръжки от магданоз, които го овкусяват разкошно, част от месото хапва домашния любимец, другата и бульона ние, и така се получава че в къщи имам почти винаги пилешки бульон. Преди да го ползвам го оставям да се охлади добре за да може да се втвърди мазнината и да я отделя перфектно. Този бульон ползвам за супи и манджички, а месото за протеин. 
Много често слагам от горещия бульон, в него добавям колкото блока месо искам (25 гр. за блок варено пилешко), накълцан на ситно магданоз и малко черен пипер. Бързо, лесно и вкусно.
Понякога застройвам бульон за около шест супи с два белтъка, лъжица брашно от нахут, малко оцет за да не се пресекат белтъците, и една-две лъжици кисело мляко (гореща застройка)и разбирасе магданоз . Когато ни се прияде супа сипвам от него, добавям колкото блока месо искам и готово :) Бульона не броя, само месото.Чудесна супа за зимните дни :)  
Случва се да добавя към всяка супа по блок сварен овес или ечемик :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар