"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

петък, 21 октомври 2016 г.

ШНИЦЕЛИ ОТ КАРФИОЛ

6 БРОЯ, ВСЕКИ Е 1 БПВМ

карфиол 600гр.                                                                2 БВ
картоф пресен 280гр.                                                      4 БВ
яйце 1 бр.                                                                         1БП
яйчени белтъци 2 бр.                                                      1 БП
кашкавал нискомаслен 60 гр, пълномаслен 70гр.         2 БП
кайма свинска 60 гр.                                                        2 БП
масло от авокадо 2 ч.л.                                                    6 БМ

Оригиналната рецепта можете да видите ТУК

Карфиола смлях на чопъра, и поръсих с малко сол. След двадесетина минути го сложих в кърпа, и го изцедих добре, първо го постиска майка ми, после го довърших аз :))) но го изцедихме добре :) към него прибавихме настъргания и изцеден картоф. Той няма нужда да се соли и чака, лесно се цеди веднага. Прибавихме 3 скилидки смачкан чесън, сол, черен пипер, кориандър, мащерка, чубрица, риган, малко лют червен пипер пушен , индийско орехче, общо взето ръсихме от каквото имахме в кухнята. Разбих с вилица яйцата и белтъците, настъргах кашкавала в чопъра, и заедно с каймата (тя ми беше предварително овкусена, домашно приготвена от контра филе, затова е 30гр. за блок) ги прибавих към сместа. Омесих всичко добре, обърнах тава с дъното нагоре, застлах с хартия за печене , претеглих сместа и разделих на шест топки, от всяка оформих шницел с около сантиметър дебелина. В момента ги пека във фурната на 200 гр.
Докато се пекат искам да добавя нещо, рецептата е много удобна и може всеки да я нагласи според своя вкус, а и лесно се зонира, аз например нямах повече кашкавал затова сложих кайма, която ми беше изостанала в хладилника, и която пък може да се замести със сирене например, варианти много :)















Няма коментари:

Публикуване на коментар