ШНИЦЕЛИ ОТ КАРФИОЛ
6 БРОЯ, ВСЕКИ Е 1 БПВМ
карфиол 600гр. 2 БВ
картоф пресен 280гр. 4 БВ
яйце 1 бр. 1БП
яйчени белтъци 2 бр. 1 БП
кашкавал нискомаслен 60 гр, пълномаслен 70гр. 2 БП
кайма свинска 60 гр. 2 БП
масло от авокадо 2 ч.л. 6 БМ
Оригиналната рецепта можете да видите ТУК
Карфиола смлях на чопъра, и поръсих с малко сол. След двадесетина минути го сложих в кърпа, и го изцедих добре, първо го постиска майка ми, после го довърших аз :))) но го изцедихме добре :) към него прибавихме настъргания и изцеден картоф. Той няма нужда да се соли и чака, лесно се цеди веднага. Прибавихме 3 скилидки смачкан чесън, сол, черен пипер, кориандър, мащерка, чубрица, риган, малко лют червен пипер пушен , индийско орехче, общо взето ръсихме от каквото имахме в кухнята. Разбих с вилица яйцата и белтъците, настъргах кашкавала в чопъра, и заедно с каймата (тя ми беше предварително овкусена, домашно приготвена от контра филе, затова е 30гр. за блок) ги прибавих към сместа. Омесих всичко добре, обърнах тава с дъното нагоре, застлах с хартия за печене , претеглих сместа и разделих на шест топки, от всяка оформих шницел с около сантиметър дебелина. В момента ги пека във фурната на 200 гр.
Докато се пекат искам да добавя нещо, рецептата е много удобна и може всеки да я нагласи според своя вкус, а и лесно се зонира, аз например нямах повече кашкавал затова сложих кайма, която ми беше изостанала в хладилника, и която пък може да се замести със сирене например, варианти много :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар