"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

петък, 27 ноември 2015 г.

ПИЛЕ С ГЪБЕН СОС

3 ПОРЦИИ, ВСЯКА ИМА 3 БП+1БВ+3БМ

ЗА БАЛАНС КЪМ ВСЯКА ПОРЦИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ДОБАВЯТ ПО 2 БЛОКА ВЪГЛЕХИДРАТ



пилешко филе 270гр.                               9п
гъби 360гр.                                                1в
стар лук 130 гр.                                         1в
овесено брашно 14 гр.                            1в
масло от авокадо 3 ч.л.                           9м
топла вода около 350 мл.
сол, черен пипер, аз слагам и лют пипер 

Месото го режа на жулиени и го запържвам в тиган с малко от маслото. Вадя от тигана и на негово място задушавам лука, добавям по малко вода или бульон за да не загори докато се сготви. Когато лука е почти готов, прибавям гъбите, нарязани на кубчета или филийки. Задушавам до готовност на гъбите, като се старая да не ги преваря, гъбата е по вкусна когато е алангле. При готовите лук и гъби сипвам брашното, запържвам го с постоянно бъркане за няколко минути, и наливам от топлата вода, като не спирам да бъркам. Оставям да покъкри малко, и свалям от огъня.

Разпределям месото в три чинии, и заливам с по равно разпределения гъбен сос. Получават се три порции, като всяка е 3 БП и 1БВ. За баланс трябва към всяка порция да прибавите още по два блока въглехидрат.















Няма коментари:

Публикуване на коментар