ЗЕЛЕН ФАСУЛ
Зеления боб може да се приготви по няколко начина, да се свари на пара, най полезно е така, да се задуши в тенджерка или на тиган, и да се сготви на манджичка с малко лук и доматки.
Когато готвя много видове зеленчуци, меря боба в сурово състояние, както и другите зеленчуци. В този случай тегля ястието и деля на вложените блокове.
Днес го сготвих в тенджерата под налягане. Сложих пакет замразен боб, малко лук, малко домати, две кръгчета морков за вкус, две скилидки чесън, сол и гьозъм, и разбира се малко бульон :)
Първо реших да меря боба с чаши, обаче грамажа ми се струва така доста голям, затова влязох в сайта на bbteam, и проверих колко е въглехидратното съдържание в сварения зелен фасул, без фибрите, и по формулата излезе 190гр. за блок. Затова аз меря зеления фасул когато е сготвен 180гр. за блок и малко от чорбичката.
Първо реших да меря боба с чаши, обаче грамажа ми се струва така доста голям, затова влязох в сайта на bbteam, и проверих колко е въглехидратното съдържание в сварения зелен фасул, без фибрите, и по формулата излезе 190гр. за блок. Затова аз меря зеления фасул когато е сготвен 180гр. за блок и малко от чорбичката.
Няма коментари:
Публикуване на коментар