ТЕЛЕШКА САЗДЪРМА
1 БЛОК ПРОТЕИН Е 23 ГР.
Трябва ви телешко месо, телешки кокали и много дафинов лист.
Кокала е за желатин и аромат.
Режете телешкото на големи кубчета и го
сварявате добре , аз го варя в тенджера под налягане, заедно с костите,няколко
дафинови листа, сол и черен пипер и бахар на зърна. Отцеждате го и слагате
месото в съд с още няколко нови дафинови листа, смлян черен пипер и малко от
бульона ако се налага, за да може да поври новия дафинов лист . След като се
изпари течноста, го оставяте го да преседи една нощ, на сутринта пак го
загрявате, отделате листите, слагате ги на дъното на някаква съдинака , моята е
пластмасова кутийка с формата на тухличка, изсипвате месото, понатискате
с лопатката да му излезе въздуха, слагате другите листи отгоре, затваряте с
капак и оставяте да изстине, на следващия ден създърмата се е втвърдила и
желирала и е готова за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар