ПИЛЕ ПО СЕЛСКИ
6 БПВМ
гъби 720гр. 2 БВ
прясна чушка 240гр. 1 БВ
домати домашна консерва 120гр. 1/2 БВ
лук стар 260гр. 2 БВ
овесено брашно 7гр. 1/2 БВ
пилешко месо сварено 150гр. 6 БВ
маслини 18бр. 6 БВ
Пилешки бульон около 3 черпака, сол, черен
пипер 6-7 зърна, бахар 3 зърна, 2 дафинови листа, червен пипер, лют червен
пипер, чубрица, джоджен, кимион.
Сложих лука и пипера с малко от бульона да
се позадушат, прибавих подправките и брашното и бърках интензивно да се
посготви червения пипер и брашното, долях още от бульона за да се сготвят лука
и чушките, прибавих нарязаните гъби и останалия бульон и оставих да ври на тих
огън до готовност. Стремя се да не преварявам гъбите.
Деля на три, и към всяка порция прибавям
от свареното пилешко по 50гр. - 2 БП, и 6 маслинки -2 БМ. Така имам три порции, всяка е 2 БПВМ. Може да се раздели и на две порции, всяка ще бъде 3 БПВМ
Няма коментари:
Публикуване на коментар