"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

неделя, 15 ноември 2015 г.

ПИЛЕ ПО СЕЛСКИ

6 БПВМ

гъби 720гр.                                                2 БВ
прясна чушка 240гр.                                 1 БВ
домати домашна консерва 120гр.         1/2 БВ     
лук стар 260гр.                                           2 БВ
овесено брашно 7гр.                               1/2 БВ
пилешко месо сварено 150гр.                   6 БВ
маслини 18бр.                                             6 БВ                                  
Пилешки бульон около 3 черпака, сол, черен пипер 6-7 зърна, бахар 3 зърна, 2 дафинови листа, червен пипер, лют червен пипер, чубрица, джоджен, кимион.
Сложих лука и пипера с малко от бульона да се позадушат, прибавих подправките и брашното и бърках  интензивно да се посготви червения пипер и брашното, долях още от бульона за да се сготвят лука и чушките, прибавих нарязаните гъби и останалия бульон и оставих да ври на тих огън до готовност. Стремя се да не преварявам гъбите.
Деля на три, и към всяка порция прибавям от свареното пилешко по 50гр. - 2 БП, и 6 маслинки -2 БМ. Така имам три порции, всяка е 2 БПВМ. Може да се раздели и на две порции, всяка ще бъде 3 БПВМ 






Няма коментари:

Публикуване на коментар