"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

понеделник, 17 декември 2018 г.

СУПА БОЛОНЕЗЕ

6 БПВМ

Варияция по "течните спагети" на Ники Рачева
Три порции супа, всяка по 2 БПВМ

Необходими продукти:
4 БВ домати консерва                      
2 БВПовесени трици 
3 БП кашкавал 90гр.                                       
3 БП кайма 
пилешки бульон, малко лук и чушка, чубрица, куркума, черен пипер, и всякакви други подправки

Имам страхотни домашни домати консерва, които си направихме тази есен, и са толкова вкусни, защото ги затваряме заедно с много пипер и магданоз, а от тези домати, се получава най-страхотната супа Болонезе на света :)
Правя супата много бързо. Пасирам доматите в булета, много леко, внимавам да не станат на пяна, гледам да останат по едро смлени. Изсипвам в кукъра. Моя е херметичестки, т.е. това е един вид тенджера под налягане. Сипвам пилешки бульон, докато ми хареса на гъстота. Писала съм по горе че добавям чушка и лук, но го правя само в случая, когато няма пипер в доматите консерва, и ако не съм сложила лук, когато варя пилето, което по принцип не се случва, и от бульончето винаги пада лучец.
Прибавям и триците, овкусявам и затварям за няколко минути. Супата е готова, остава да претегля и разделя на шест, за да разбера колко е блока.
Докато се готвят въглехидратите, се заемам с протеините. В тиган, намазан тъънко с гхи, запържвам каймата, която е предварително овкусена. Даже си запържвам повече кайма, и после си ползвам от нея и за протеин към други ястия.
Кашкавала настъргвам.

Супата разливам в три големи купи, добавям по блок от каймата, 2/3 ч.л. зехтин, поръсвам с блок кашкавал, и сервирам.

Няма коментари:

Публикуване на коментар