ЗОНОВО ЯГОДОВО, И КАЙСИЕВО СЛАДКО
Правим си зоново сладко, по възможно най-лесния начин :)
Почиствам плодовете, деля ягодите на половинка, на кайсиите махам костилките.
Варя в тенджера, като постоянно бъркам за да не загори. Не варя много, някъде десетина минути след завиране, плодовете да поомекнат и да си пуснат сока. Разсипвам по буркани, не е нужно сладкото да е горещо, и варя бурканите дсетина минути след завиране.
За зоновото сладко е важно да претеглите колко плод ще варите, и после да претеглите колко сте получили, делите на вложените блокове и получавате колко е блок сладко. За да не загубя листчето, пиша с маркер на капачката :)
П.П. вече отворих по бурканче от кайсиевото и ягодовото сладка, кайсиевото е разкошно, ягодовото ми бие на компот :) определено повече няма да го правя. Засега най вкусно става сладкото от кайсии и сини сливи :)
Не съм пробвала от круши, но чувам много добри отзиви, и мисля тази есен да направя няколко бурканчета от дюли за експеримент.
Няма коментари:
Публикуване на коментар