"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

вторник, 6 юни 2017 г.

ДЕН ПЪРВИ

Закуска:
220гр. кисело мляко                       1БПВ
112гр. извара                                    2 БП
200гр. ябълка                                    2 БВ
9 бадема                                            3 БМ
По желание, можете да нарежете ябълката на кубчета, и да смесите с млякото, изварата и бадемите. Можете да подсладите със стевия.

Обяд:
Пилешко филе на скара 75гр.                        3 БП
Салата 240гр. домати, 140гр. печени чушки, 40гр. варен нахут (може консерва, преди употреба, изплакнете обилно с вода) и 1ч.л. зехтин                                      3 БВМ

Следобедна закуска:
56гр. извара            1БП
100гр. ябълка          1БВ
3 бадема                   1БМ

Вечеря:
Пилешко филе на скара 75гр.                      3БП
Салата 240гр. домати, 140гр. печени чушки, 40гр. варен нахут (може консерва, преди употреба, изплакнете обилно с вода) и 1ч.л. зехтин                                     3БВМ

Късна закуска:
200гр. кисело мляко                      1БПВ
Бадеми 3бр.                                     1БМ

Месото се тегли след изпичане. Това е грамаж, след фирата при печене


ДЕН ВТОРИ

Закуска:
Кисело мляко 200гр.                1 БПВ
Извара 112гр.                             2 БП
Овесени трици 15гр.                           1БВ
Ябълка 100гр.                                       1БВ
Смляно ленено семе 3 ч.л.                          3БМ
Смесете всички продукти.Пригответе закуската от предната вечер, за да могат триците и лененото семе да се накиснат в млякото. Можете да овкусите със стевия.

Обяд:
Пилешко филе на скара 75гр.            3 БП
Порция леща                                        2 БВ
Зехтин 1ч.л.                                          3 БМ
Домати 240гр.                                      1 БВ
Лещата се приготвя така:
Накиснете 60гр. леща за поне осем часа, изплакнете и сварете с подправки, кръгче лук и скилидка чесън по желание, и две купи вода. Разделете готовата леща на две. Имате две порции, една за обяда, една за вечерята.

Следобедна закуска:
56гр. извара                                 1 БП
140гр. ягоди                                 1 БВ
3 бадема                                        1 БМ

Вечеря:
Пилешко филе на скара 75гр.                 3 БП
Порция леща                                             2 БВ
Зехтин 1ч.л.                                               3 БМ
Домати 240гр.                                           1 БВ

Късна закуска:
Кисело мляко или прясно 200гр.            1 БПВ
3 бадема                                                     1 БМ


ДЕН ТРЕТИ

Закуска:
220гр. кисело мляко
112гр. извара
200гр. ябълка
9 бадема
Нарежете ябълката на кубчета, и смесете с млякото, изварата и бадемите. Можете да подсладите със стевия.

Обяд:
Скумрия на скара 110гр.
Салата от 200гр. зеле, 120гр. краставица и 40гр. морков
70гр. варен нахут (може и консерва, но изплакнете добре с вода)
1ч.л. зехтин
Оцет по желание

Следобедна закуска:
Извара 56гр.
Ягоди 140гр.
3 бадема

Вечеря:
Скумрия на скара 110гр.
Салата от 200гр. зеле, 120гр. краставица и 40гр. морков
70гр. варен нахут (може и консерва, но изплакнете добре с вода)
1ч.л. зехтин
Оцет по желание

Късна закуска:
200гр. кисело или прясно мляко
3 бадема


ДЕН ЧЕТВЪРТИ:

Закуска:
Кисело мляко 200гр.
Извара 112гр.
Овесени трици 15гр.
Ябълка 100гр.
Смляно ленено семе 3 ч.л.
Пригответе закуската от предната вечер, за да могат триците и лененото семе да се накиснат в млякото.

Обяд:
Пилешко филе на скара 75гр.
Задушен зелен фасул без мазнина 300гр.
Ябълка 100гр.
1ч.л. зехтин

Следобедна закуска:
56гр. извара
140гр. ягоди
3 бадема

Вечеря:
Пилешко филе на скара 75гр.
Задушен зелен фасул без мазнина 300гр.
Ябълка 100гр.
1ч.л. зехтин
Подправки и сол без ограничения

Късна закуска:
Кисело мляко 200гр.
3 бадема


ДЕН ПЕТИ

Закуска:
220гр. кисело мляко
112гр. извара
200гр. ябълка
9 бадема
Нарежете ябълката на кубчета, и смесете с млякото, изварата и бадемите. Можете да подсладите със стевия.

Обяд:
Свинско филе на скара 75гр.
Салата от 200гр. зеле, 120гр. краставица и 40гр. морков
70гр. варен нахут (може и консерва, но изплакнете добре с вода)
1ч.л. зехтин
Оцет по желание

Следобедна закуска:
56гр. извара
140гр. ягоди
3 бадема

Вечеря:
Свинско филе на скара 75гр.
Салата от 200гр. зеле, 120гр. краставица и 40гр. морков
70гр. варен нахут (може и консерва, но изплакнете добре с вода)
1ч.л. зехтин
Оцет по желание

Късна закуска:
200гр. кисело мляко
3 бадема


ДЕН ШЕСТИ

Закуска:
Кисело мляко 200гр.
Извара 112гр.
Овесени трици 15гр.
Ябълка 100гр.
Смляно ленено семе 3 ч.л.
Пригответе закуската от предната вечер, за да могат триците и лененото семе да се накиснат в млякото.

Обяд:
Сирене 150гр.
Печени чушки 270гр.
Ябълка 100гр.
1 ч.л. зехтин

Следобедна закуска:
Извара 56гр.
140гр. ягоди
3 бадема

Вечеря:
Сирене 150гр.
Печени чушки 270гр.
Ябълка 100гр.
1 ч.л. зехтин

Късна закуска:
40гр. телешки суджук
100мл. Червено вино
3 бадема

ДЕН СЕДМИ

Закуска:
220гр. кисело мляко
112гр. извара
200гр. ябълка
9 бадема
По желание, нарежете ябълката на кубчета, и смесете с млякото, изварата и бадемите. Можете да подсладите със 
стевия.

Обяд:
Шопска салата
Домати 240гр.
Краставици 120гр.
Чушки 60гр.
Нахут варен 60гр.
Сирене 150гр.
Зехтин 1 ч.л.

Следобедна закуска:
Извара 56гр.
Ягоди140гр.
3 бадема

Вечеря:
Шопска салата
Домати 240гр.
Краставици 120гр.
Чушки 60гр.
Нахут варен 60гр.
Сирене 150гр.
Зехтин 1 ч.л.

Късна закуска:
Телешки суджук 40гр.
Ябълка 100гр.
3 бадема

Няма коментари:

Публикуване на коментар