ЗЕЛЕНЧУКОВИ БУРГЕРИ ОТ ЛЕЩА
9 Броя, всяко е 1 БПВ
Леща 3*1/4ч.ч. 3 БВ
морков 80гр. 1 БВ
варен картоф 150гр. 3 БВ
тиквичка 480гр. 2 БВ
сирене 160гр. 4 БВ
кашкавал 90гр. 3 БП
белтъци 4 бр. 2 БП
малка връзка магданоз на ситно, малко чубрица и малко джоджен
Лещата се мери сварена и отцедена, бяхме си готвили леща, и ползвах от нея. Моркова се настъргва, тиквичката също, но тя се посолява малко и се отцежда. Картофа също се настъргва на едрото ренде. Всички съставки се смесват, сместа се тегли и дели на девет. Оформят се девет бургерчета. Пекат се върху хартия за печене, докато порозовеят, а после на тиган, намазан с мазнина, се запича долната част.
Получиха се кюфтенца, по 130гр. за БПВ
Две кюфтенца със салата домати със сирене, и имахме страхотен летен обед :)
Следващия път, бих ползвала половин блок червена чушка вместо част от тиквичките, а сиренето което ползвах е домашно, и като се разтопи напомня на моцарела, а не на купешко сирене, и мисля че е най добре да се ползва моцарела, ако сиренето ви е купешко.
Ако млечните протеини са пълномаслени, кюфтенцата стават 1 БПВМ , ако са нискомаслени, се добавят мазнини допълнително.
Няма коментари:
Публикуване на коментар