"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

сряда, 28 юни 2017 г.

ПАРФЕ С ВИШНИ
12 БПВМ

Прясно мляко 220мл.                          1 БП  1БВ
Извара 504гр.                                       9 БП
желатин 20гр.                                       2 БП
сироп от агаве 4с.л.                                       4 БВ 
вишни 70бр.                                                   7 БВ
бадеми 42 бр.                                        14 БМ

Обезкостих вишните. Изварата, прясното мляко и агавето, разбих в нутрибулета. Желатина накиснах в малко вода, и след като се желира, затоплих в микровълновата, като внимавах да не заври, и разбърках добре с разбитата извара. Бадемите ми бяха накиснати във вода от предния ден, обелих ги, и ги нарязох на парченца, прибавих ги към разбитата извара. Подсладих разбитата извара със стевия.
В силиконова форма изливах от сместа, и разпределях от вишните с надеждата да се разпределят равномерно и почти се получи :) За да са по равномерно разпределени плодовете, може да се желира на етапи.
Прибрах в хладилника за да се стегне.
Разкошен на вкус, засищаш десерт, с много малко червено от сиропа от агаве.
Агавето може да се замени с мед, а бадемите с други ядки, орехи например , или фъстъци :) вишните също са заменяеми, но аромата и киселинката им придават разкошния вкус на десерта. В десерта на снимката има вишни и черен касис.





Няма коментари:

Публикуване на коментар