ПАРФЕ С ВИШНИ
12 БПВМ
Прясно мляко 220мл. 1 БП 1БВ
Извара 504гр. 9 БП
желатин 20гр. 2 БП
сироп от агаве 4с.л. 4 БВ
вишни 70бр. 7 БВ
бадеми 42 бр. 14 БМ
Обезкостих вишните. Изварата, прясното мляко и агавето, разбих в нутрибулета. Желатина накиснах в малко вода, и след като се желира, затоплих в микровълновата, като внимавах да не заври, и разбърках добре с разбитата извара. Бадемите ми бяха накиснати във вода от предния ден, обелих ги, и ги нарязох на парченца, прибавих ги към разбитата извара. Подсладих разбитата извара със стевия.
В силиконова форма изливах от сместа, и разпределях от вишните с надеждата да се разпределят равномерно и почти се получи :) За да са по равномерно разпределени плодовете, може да се желира на етапи.
Прибрах в хладилника за да се стегне.
Разкошен на вкус, засищаш десерт, с много малко червено от сиропа от агаве.
Агавето може да се замени с мед, а бадемите с други ядки, орехи например , или фъстъци :) вишните също са заменяеми, но аромата и киселинката им придават разкошния вкус на десерта. В десерта на снимката има вишни и черен касис.
Няма коментари:
Публикуване на коментар