ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА
С ЯБЪЛКОВО ТЕСТО
Правя две отделни смеси за палачинките.
Първата:
Нахут суров накиснат 100гр. 2и1/2 БВ
ябълка 50гр. 1/2 БВ
белтъци 2бр. 1 БП
кисело мляко 3с.л. малко бакпулвер, щипка сол, три ванилии, 1ч.л. течна стевия лукс.
Пасирах в нутрибулета, разделих на две, и изпекох две палачинки.
Заради ябълката, палачинките се пекат трудно, залепват за тигана, затова той трябва да е много не залепващ. За да ги обърна, повдигам от едната страна с тънка лопатка, промушвам плоска по-широка решетъчна лъжица и обръщам. Ако не ви се занимава, просто не слагайте ябълки в тестото, заместете ги с нахут. Аз ги слагам, защото палачинките стават много вкусни, а плодовете неутрализират стевията в тестото, и махат неприятния й вкус.
Втората смес за палачинките:
нахут суров накиснат 100гр. 2и1/2 БВ
какао 1с.л. 1/2 БВ
белтъци 2бр. 1 БП
кисело мляко 3с.л. малко бакпулвер, щипка сол, три ванилии, 1ч.л. течна стевия лукс.
Пасирах в нутрибулета, разделих на две, и изпекох две палачинки.
Крема:
домашно крема сирене, или цедено мляко, или кремообразна извара, или смес 8 БП
плодове, или зоново сладко 6 БВ
желатин 20гр. 2 БП
За поръсване смлени ядки 14ч.л. 14 БМ
Удвоявам два блока мазнини, заради желатина.
Изпекох палачинките, разбърках крема, който направих от малини и крема сирене.
Сложих смлените ядки в крема, после се сетих, че трябваше да ги оставя за поръсване, затова украсих със сушена арония, от която станаха грозни мастилени петна :))))
За сглобяване на тортата ползвах разглобяема тавичка за печене на торти, но палачинките ми са с по малък размер, затова в края има само крем. Редя палачинка, крем. Преди да махна пръстена, минавам отстрани с тънко ножче, за да се отлепи.
Въздушна и топяща се в устата тортичка :)
Удвоявам два блока мазнини, заради желатина.
Изпекох палачинките, разбърках крема, който направих от малини и крема сирене.
Сложих смлените ядки в крема, после се сетих, че трябваше да ги оставя за поръсване, затова украсих със сушена арония, от която станаха грозни мастилени петна :))))
За сглобяване на тортата ползвах разглобяема тавичка за печене на торти, но палачинките ми са с по малък размер, затова в края има само крем. Редя палачинка, крем. Преди да махна пръстена, минавам отстрани с тънко ножче, за да се отлепи.
Въздушна и топяща се в устата тортичка :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар