"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

неделя, 2 април 2017 г.

ПИКАНТЕН СОЛЕН КЕКС ОТ СУРОВ НАХУТ
12 БПВМ 

нахут накиснат суров 440гр.                11 БВ
кисело мляко 220гр.                         1 БП 1 БВ
белтъци 4бр.                                      2 БП
сирене 360гр.                                    9 БП
маслини 36бр.                                   12 БМ
Бакпулвер, 1к.л. хлебна сода, 1к.л. лимонтозу, по 1к.л. риган, мащерка, босилек, лют червен пипер, зелените пера на 6 стръка пресен зелен лук, сол, вода 100мл.  

Нахута се мери след като се е киснал във вода 24 часа. Пасирам нахута с киселото мляко, водата и белтъците в нутрибулета, може и с пасатор. Натрошавам сиренето, прибавям подправките, нарязания на ситно зелен лук, и обезкостените, и нарязани също на ситно маслини. Пека на 270гр. в загрята фурна около двадесет минути.
Много ми се искаше да изпека кекса във формички за мъфини, но тестото не се побираше, и се принудих да го пека в тава. 
Ако се загледате в рецептите на солените печива със суров нахут, ще видите, че са почти едни и същи, разликата е най-вече във формата и подправките, принципа е един и същ :)








Няма коментари:

Публикуване на коментар