КАЙМА с КАРФИОЛ
52 БП
кайма 1.5кг 50 БП
яйца/белтъци 2 БП
карфиол бланширан 400гр, лук стар 200гр, подправки на вкус
В тази рецепта въглехидратите не ги броя, защото са много малко, и разпределени на толкова много блокове протеини, не се отразяват. Мисля , че спокойно могат да се пренебрегнат. Карфиола меля на чопъра, лука също. Овкусявам каймата добре, и смесвам с яйцата и зеленчуците. Разстилам в намаслената тава, и намазвам отгоре с гхи. Пека на 270гр. до готовност. Отделя се доста сос, но не бързам да го изхвърля, оставям го, защото част от него се абсорбира обратно, и кекса остава по сочен. Чак когато изстине, тогава отделям това, което не се е абсорбирало. Не изхвърлям и това сосче, употребявам го като готвя супа или манджичка. Запичам кекса на грила на фурната за лека коричка. Тегля целия кекс, и деля на 52, за да получа грамажа за 1 БП.
Понякога прибавям пилешко или пуешко, нарязано на големи хапки, става като мрамор, и също много вкусно. Карфиола може да се замени с два блока настъргани тиквички, става дори по вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар