ДЮНЕР
3 ПБВМ
За питката:
80гр. суров нахут 2 БВ
1 белтък 1/2 БП
2 с.л. кис.мл. щипка бакпулвер, сол, малко вода ако се налага
Всичко се разбива в булета добре. Пека питката в леко намаслен не залепващ тиган, когато съм готова с плънката и сосовете, за да е топла.
Плънка и сосове:
печено месо 65гр. 2.5 БП
лютеница домашна 40гр. 0.5 БВ
зеле с моркови или др. 0.5 БВ
авокадо 1 с.л. 1 БМ
орехов сос 2 БМ
кисело мляко 2 с.л. сол, риган, и др.подправки по желание
Нахута за питката се кисне във вода 24 часа, и от този нахут се тегли 80гр.
Месото се кълца на ситно, моето днес беше свинско контра филе на тиган. Лютеницата ми е зонова домашна. Авокадото намачках добре с вилица, за да мога да го намажа. Нарязах зеле и настъргах морков, общо половин блок (примерно 50гр зеле, 20гр морков)
Сглобяване:
Пека питката, всичко ми е разтеглено :)
Първо я намазвам с авокадото, после с лютеницата, ръся месото, ореховия сос, зелето, сол, киселото мляко, подправки по желание, загръщам :)
Любимо на цялото семейство :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар