"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

неделя, 14 януари 2018 г.

ДЮНЕР
3 ПБВМ 

За питката:
80гр. суров нахут                2 БВ
1 белтък                               1/2 БП
2 с.л. кис.мл. щипка бакпулвер, сол, малко вода ако се налага
Всичко се разбива в булета добре. Пека питката в леко намаслен не залепващ тиган, когато съм готова с плънката и сосовете, за да е топла.  

Плънка и сосове:
печено месо 65гр.                           2.5 БП
лютеница домашна 40гр.               0.5 БВ
зеле с моркови или др.                   0.5 БВ
авокадо 1 с.л.                                   1 БМ
орехов сос                                        2 БМ
кисело мляко 2 с.л. сол, риган, и др.подправки по желание

Нахута за питката се кисне във вода 24 часа, и от този нахут се тегли 80гр. 
Месото се кълца на ситно, моето днес беше свинско контра филе на тиган. Лютеницата ми е зонова домашна. Авокадото намачках добре с вилица, за да мога да го намажа. Нарязах зеле и настъргах морков, общо половин блок (примерно 50гр зеле, 20гр морков)

Сглобяване:
Пека питката, всичко ми е разтеглено :)
Първо я намазвам с авокадото, после с лютеницата, ръся месото, ореховия сос, зелето, сол, киселото мляко, подправки по желание, загръщам :)
Любимо на цялото семейство :)







  



Няма коментари:

Публикуване на коментар