"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

петък, 18 август 2017 г.

КОБЛЕР С ПРАСКОВИ
8 БВМ 4 БП
реже се на осем парчета, всяко е 1 БВМ 1/2 БП, за баланс, към всяко парче, прибавете 1/2 БП

Нахут суров 80гр.                       2 БВ
праскови 2бр.                              2 БВ
мед 4 ч.л.                                     4 БВ
белтъци 4бр.                                2 БП
крема сирене или цедено мляко 2 БП
сусамов тахан 4 с.л.                     8 БМ
бакпулвер, щипка сол, стевия 
Нахута се мери след накисване във вода за поне 12 часа и може да бъде заменен с брашно по избор, но нахута е с по-голям обем.
Режа прасковите на филии, и покривам с тях дъното на тавата.  Пасирах всичко без прасковите в нутрибулета, може и с пасатор. С лъжица разпределям тестото върху прасковите, и пека на 250гр. 15 минути и на 200 още 10мин.
Разрязвам на осем парчета, всяко е 1БВМ 1/2БП, обикновено разбивам с миксер домашно крема сирене или цедено мляко, с малко кисело мляко и стевия, и става нещо като гъст сос, с който заливам сладкиша, овкусявам и балансирам едновременно.





  

Няма коментари:

Публикуване на коментар