КОБЛЕР С ПРАСКОВИ
8 БВМ 4 БП
реже се на осем парчета, всяко е 1 БВМ 1/2 БП, за баланс, към всяко парче, прибавете 1/2 БП
Нахут суров 80гр. 2 БВ
праскови 2бр. 2 БВмед 4 ч.л. 4 БВ
белтъци 4бр. 2 БП
крема сирене или цедено мляко 2 БП
сусамов тахан 4 с.л. 8 БМ
бакпулвер, щипка сол, стевия
Нахута се мери след накисване във вода за поне 12 часа и може да бъде заменен с брашно по избор, но нахута е с по-голям обем.
Режа прасковите на филии, и покривам с тях дъното на тавата. Пасирах всичко без прасковите в нутрибулета, може и с пасатор. С лъжица разпределям тестото върху прасковите, и пека на 250гр. 15 минути и на 200 още 10мин.
Разрязвам на осем парчета, всяко е 1БВМ 1/2БП, обикновено разбивам с миксер домашно крема сирене или цедено мляко, с малко кисело мляко и стевия, и става нещо като гъст сос, с който заливам сладкиша, овкусявам и балансирам едновременно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар