САЛАТА ПЕРЛА
40гр. - 1 БПМ
Салатата перла всъщност е маринована хамсия или цаца :))
хамсията е по вкусна, но принципа на
приготвяне е един и същ.
За да си я направите ви трябва риба, сол ,
оцет , и за да е зонова и малко зехтин.
Почистват се коремчетата и се махат
главите. Тези рибки се почистват лесно, с нож просто се реже част от корема
заедно с чревцата.
Слагат се в силна саламура за 24 часа. Проверява се дали саламурата е силна като се
пусне в нея яйце, то трябва да изплува, а на повърхноста да се покаже малко от
черупката с размер на 5 стотинки.
След като изтекат 24-е часа, рибката се
изплаква с вода и се слага в оцет за 12 часа, след това пак се изплаква с вода
, нарежда се в бурканче, като се поръсва зехтин между всеки ред, и се превърта няколко пъти
бурканчето, за да се разпредели зехтина. След няколко дни е готова за консумация.
Много си върви с лук, праз и хлебен мъфин.
Няма коментари:
Публикуване на коментар