"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

сряда, 2 декември 2015 г.

ДОМАШЕН ТЕЛЕШКИ СУДЖУК 

Подправките са за килограм месо или кайма

сол                            18 гр
кимион                       3 гр
чубрица                      2 гр
черен пипер               3 гр
бахар млян                 0.5 гр
кориандър                  1 гр
захар                            2 гр

Най правилно е месото да се нареже на големи парчета , да се омеси с подправките, да престои една нощ и тогава да се смели на кайма, заедно с подправките, но може първо да се смели и после да се сложат подправките.
Омесваме каймата с подправките, и я оставяме да престои една вечер, като я премесваме няколко пъти.
На следващие ден я премесваме още един път и я пълним в чревцата, които трябва задължително да се накиснат предварително във вода.
Суджуците трябва да се надупчат с дебела игла от двете страни, и да се разточат с точилка. Закачат се на студено и проветриво място, най добре тераса, и се оставят да съхнат, като се разточват поне веднъж на ден, даже е добре да се оставят за една нощ притиснати с нещо.
Домашния суджук броя 30гр. за блок.




Няма коментари:

Публикуване на коментар