ДОМАШЕН ТЕЛЕШКИ СУДЖУК
Подправките са за килограм месо или кайма
сол
18 гр
кимион
3 гр
чубрица
2 гр
черен пипер
3 гр
бахар млян
0.5 гр
кориандър
1 гр
захар
2 гр
Най правилно е месото да се нареже на
големи парчета , да се омеси с подправките, да престои една нощ и тогава да се
смели на кайма, заедно с подправките, но може първо да се смели и после да се сложат подправките.
Омесваме каймата с подправките, и я
оставяме да престои една вечер, като я премесваме няколко пъти.
На следващие ден я премесваме още един път
и я пълним в чревцата, които трябва задължително да се накиснат предварително във вода.
Суджуците трябва да се надупчат с
дебела игла от двете страни, и да се разточат с точилка. Закачат се на
студено и проветриво място, най добре тераса, и се оставят да съхнат, като се
разточват поне веднъж на ден, даже е добре да се оставят за една нощ притиснати
с нещо.
Домашния суджук броя 30гр. за блок.
Няма коментари:
Публикуване на коментар