СОЛЕН КЕКС С КАРФИОЛ
9 БПВМ
кисело мляко 200гр 1 БПВМ
карфиол 400гр. 1 БВ
нахут 320гр. 7 БВ
яйца/белтъци 2 БП
кайма 6 БП
сусам 27гр. 9 БМ
бакпулвер, сол, каймата е овкусена
Нахута е предварително накиснат във вода за 24 часа, мери се след накисване, Пасира се заедно с яйцата и млякото в булета. Карфиола е бланширан, смлян на чопър и добре отцеден. Каймата е добре овкусена. Всички съставки се смесват и добре размесват. Пече се на 250гр. в добре загрята фурна за 20 минути. Тавата ми е 35/22. Получава се тънко кексче, с много приятен вкус, за съжаление, каймата не се усеща, но въпреки това, ще го правя често, защото е по различен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар