"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

събота, 2 декември 2017 г.

СОЛЕН КЕКС С КАРФИОЛ
9 БПВМ

кисело мляко 200гр                       1 БПВМ
карфиол 400гр.                               1 БВ
нахут  320гр.                                   7 БВ
яйца/белтъци                                  2 БП
кайма                                               6 БП
сусам 27гр.                                      9 БМ
бакпулвер, сол, каймата е овкусена 
Нахута е предварително накиснат във вода за 24 часа, мери се след накисване, Пасира се заедно с яйцата и млякото в булета. Карфиола е бланширан, смлян на чопър и добре отцеден. Каймата е добре овкусена. Всички съставки се смесват и добре размесват. Пече се на 250гр. в добре загрята фурна за 20 минути. Тавата ми е 35/22. Получава се тънко кексче, с много приятен вкус, за съжаление, каймата не се усеща, но въпреки това, ще го правя често, защото е по различен. 





     

Няма коментари:

Публикуване на коментар