"НЕКА ХРАНАТА БЪДЕ ВАШЕТО ЛЕКАРСТВО, И ЛЕКАРСТВОТО БЪДЕ ВАШАТА ХРАНА" ХИПОКРАТ

събота, 2 декември 2017 г.

БЛАТ ЗА САНДВИЧ С КАРФИОЛ
6 ФИЛИЙКИ, ВСЯКА Е 1 БВ 1/4 БП 

нахут суров накиснат 200гр.                        5 БВ
карфиол 400гр.                                              1 БВ
белтъци 3бр.                                               1.5 БП
гхи за намазване на хартията, бакпулвер, сол, 6 с.л. кисело мляко

Нахута е предварително накиснат във вода за 24 часа, мери се след като се е накиснал. Карфиола е леко бланширан и отцеден, може да се мери преди и след бланширане, голяма разлика не дава в грамажа. 
Смилам карфиола с чопър, и го отцеждам добре с тензух. Нахута смилам заедно с белтъците и млякото в булета или с пасатор. Смесвам всичко, прибавям подправките и обърквам добре. Ползвам голямата тава на фурната, като я застилам с хартия за печене. В случая ползвам такава за многократно ползване. Мазвам я с четката с гхи, и разстилам сместа с ръка , колкото мога по равномерно, като се старая да не излизам извън хартията много. Пека на загрята на 250гр, фурна 20 минути. Оставям да изстине, отлепям първо внимателно с ножче по краищата, че лесно се къса, разрязвам на шест парчета. Това е, ако тавата ви е голяма, ще се получат доста големи блатчета, които могат да се ползват за много неща. Карфиола им придава много интересен вкус, ще пробвам и с броколи :) 
Всяко блатче трябва да се балансира с 3/4 БП, а според мен може и протеина в него да се пренебрегне ако се хапва само една филийка, при хапването на три, вече трябва да се има предвид задължително, защото е почти цял блок :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар