10 БВМ 15 БП
ДЕСЕТ ПОРЦИИ, ВСЯКА Е 1БВ 1.5 БП
4 БВ глава целина
2 БВ морков
1 БВ лук стар
тиквичка 480гр. 2 БВ
домати 240гр. 1 БВ
гхи 3 ч.л. и малко 10 БМ
кайма 450гр. 15 БП
каймата е телешка домашна, ако ползвате купешка или по мазна я смятайте по 42гр. за БП
Малко чушка, прясна или замразена, която не броим.
Кафяна лъжичка джоджен, чаена лъжичка чубрица, индийско орехче на върха на лъжичката, червен пипер 1 ч.л. и черен пипер 1 к.л., к.л. кимион, лют червен пипер на вкус, куркума 1 к.л. , сол на вкус, готовото ястие посипваме с половин връзка магданоз.
Приготвихме мусаката в херметически мултикукър. Време на приготвяне - 4 минути на програма месо.
Кукъра се включва на програма яхния, и в маслото се задушават лука, чушката, доматите и каймата, заедно с подправките. Прибавят се и другите зеленчуци, и кукъра се затваря.
Когато мусаката е готова, я тегля и деля на десет, всяка порция е 1 БВМ 1,5 БП. Аз сервирам порции от две дози, и така имам в чинията
2 БВ 3 БП 2 БМ , за баланс прибавете 1 БВ 1 БМ
Няма коментари:
Публикуване на коментар