ПИЛЕ СЪС ЗЕЛЕ
10 БВ и протеини от месото
зеле 2400гр 6 БВ
домати пресни/консерва 720гр 3 БВ
лук стар 130гр 1 БВ
няколко скилидки чесън, сока на половин лимон, един дафинов лист, сол, равна с.л. чубрица, шепа магданоз, 1 ч.л. червен пипер, пиле - каквото имам
Имам огромна тенджера под налягане, и тя ми дава възможност да си сготвя повече порции от това вкусно ястие :)
Зелето режа на едро, защото ще се готви повече време заради месото, ако е на дребно, ще се разкашка. Намачквам го със сол. Слагам в тенджерата доматите, подправките, лука и пилето, нарязано на парчета, да се задушават докато режа зелето.
Малко по малко, разбърквайки, добавям зелето. Затварям тенджерата, и готвя до готовност.
След като отворя тенджерата, отделям месото, и тегля само зелето, деля на десет, и получавам колко е 1 БВ. От месото тегля по 25гр,. за БП.
Заради това, че слагам повече домати, моето зеле се получава малко чорбаливо, но пък невероятно вкусно, майка ми ме е учила да го правя така, и тайната на вкусното зеле което тя приготвя, е в повечето домати.
Няма коментари:
Публикуване на коментар