Зонови пайчета с яйца и сирене
12 броя , всяко е 1 БПВ
Тестото:
нахутено брашно 176 гр. 11в
белтъци 4 бр. 2п
сол, бакпулвер, подправки
Плънката:
Печена капия 70 гр. 1/2в
пресен лук 40 гр 1/2в
сирене 200 гр. 5п
яйца 3 бр. 3п
белтъци 4 бр. 2п
пресен магданоз и босилек, сол
Важно:
Яйцата трябва да са малки, когато правих пайчетата за първи път, ползвах купешки яйца, мисля че са размер м, втория път обаче имах домашни яйца, огромни, тестото ми стана лепкаво и направо ме измъчи, и едва побрах плънката.
Важно:
Яйцата трябва да са малки, когато правих пайчетата за първи път, ползвах купешки яйца, мисля че са размер м, втория път обаче имах домашни яйца, огромни, тестото ми стана лепкаво и направо ме измъчи, и едва побрах плънката.
Тестото се омесва, разпределя се на 12, и се разстила по подложките . Ще ви трябва масло по пръстите , за да не залепва. Лука и капията режа на ситно, и смесвам с другите съставки. Първо пека за пет минути кошничките, пълня ги с плънката и пека още малко, около 10 минути.
Пълнежа може да е друг, въпрос на фантазия :)
Пълнежа може да е друг, въпрос на фантазия :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар