ЗОНОВИ ПАЙЧЕТА С КАЙМА
12 броя, всеки е 1 БПВМ
Тестото:
нахутено брашно 160 гр. 10в
белтъци 4 бр. 2п
масло гхи 4ч.л.
сол, бакпулвер, подправки
Омесваме, делим на 12 и разстиламе по силиконовите подложки на формите за мъфини.Ще ви трябва масло по пръстите , за да не залепва, затова сложете част от маслото в тестото, част оставете за работа. Печем на силна фурна около 5 минути.
Важно:
Яйцата трябва да са малки, когато правих пайчетата за първи път, ползвах купешки яйца, мисля че са размер м, втория път обаче имах домашни яйца, огромни, тестото ми стана лепкаво и направо ме измъчи, и едва побрах плънката.
Плънката:
кайма телешка или пилешка 225 гр. 8п
кашкавал 60 гр. 2п
морков 80 гр. 1в
печени чушки 70 гр. 1/2в
лук стар 65 гр. 1/2в
Каймата запържих в ч 1.л. гхи, и я смлях на чопъра. Зеленчуците също смлях на чопъра. Смесих каймата и зеленчуците и ги овкусих. Разпределих по формичките и ги поръсих с кашкавала, Пекох около десетина минути, не им трябва много печене.
Няма коментари:
Публикуване на коментар